Početna Proizvodi Održavanje bazena i banja Održavanje vode u banjama Brom tabele 20gr

BROM TABLETE 20 gr

IDEALNO ZA BANJE, SPA i VELLNESS CENTRE – SPECIJALNO ZA TOPLU VODU

Brom tablete Sani-hem

ŠTITI KUPAČE OD ZARAZNIH BOLESTI BAKTERICID, VIRUCID, INAKTIVIRA HBV I HIV

SASTAV: min 96 % Bromochloro-5,5-dimethylimidazolidine-2,4-dione (BCDMH) CAS : 32718-18-6

U SPA bazenima povećanje temperature i cirkulacija vode uzrokuju gubitak hemikalija iz i sa površine vode. Hlor lakše isparava od broma i zato se brže gubi. Međutim, radi brže od broma i vreme reakcije posle doziranje je brže. Uprkos ovome brom je omiljeniji, pošto je stabilniji u toploj vodi i lakše se s njim rukuje. Naročito je omiljen u banjama, SPA i vellness centrima. Najbolje rešenje je da se hlor i brom kombinuju. Zato preporučujemo za korištenje Brom tablete koje se sastoje od mešavine broma 64% i hlora 29% koje je idealno rešenje u banjama i SPA centrima.

Upustvo za upotrebu:

 • Podesimo pH vode u između 7,2-7,6
 • U plastičnu šupljikavu posudu (skimer) stavimo 2 do 4 tablete od 20 grama na 10 m3 vode. Tablete se polagano rastvaraju od 4 do 6 dana u zavisnosti od temperature vode. Za to vreme će vaša voda biti sigurna za kupanje i zaštićena od bakterija i virusa.
 • Proveravati koncentraciju broma u bazenu minimalno 2 puta nedeljno pomoću KOMPARATORA i DPD 1 tableta ( kao kod hlora) i održavati ga u granicama od 2-5 mg/ lit. Kod bazena sa temperaturom vode od 35-37 stepeni držati nivo broma od 3-8 ppm

  BROM TABLETE 20 gr su bele boje izuzetno širokog antimikrobnog spektra delovanja, sa blagim mirisom halogena.Sadrži stabilizovani brom i hlor koje se rastvaraju u vodi, otpuštajući i slobodan brom (hipobromsku kiselinu) i slobodan hlor (hipohlorna kiselina), vrše oksidaciju vode i uništavajući viruse i bakterije koji se nalaze u vodi. Može se upotrebljavati u zatvorenim i otvorenim /spoljnim/ bazenima.

  Kod BROM TABLETA mali deo kupača oseti svrab, koji prati vidljiv osip, u roku od 12 sati od izlaganja vodi, u kojoj se koristi. Problem nije čest kod dece, već je češće zastupljen kod kupača od recimo, preko 50 godina ili više.

  Napomena: BROM TABLETE se preporučuju za obavezno korištenje u bazenima i SPA centrima sa toplom vodom.

  PREDNOSTI BROM TABLETA:

  Minimalni efekat na pH spa i banjske vode, potpuna rastvorljivost - bez rezidua . Idealno sredstvo za dezinfekciju tople banjske i vode u spa centrima temperaturama iznad 26 stepeni celzijusa. Delovanjem broma u toploj vodi stvaraju se bronamini koji nisu iritantni za kupače.

  Važno upozorenje:

  Osnovni preduslov za uspešnu dezinfekciju vode je da pH vode mora biti između 7,2 -7.6 .Ako je pH vode ispod 7,0 potrebno ga je podići upotrebom pH- plus granulata. Ako je pH vode iznad 7,8 potrebno ga je spustiti upotrebom pH- minus granulata. Šok tretman može da se radi sa povećanom dozažom broma, hlora ili sa ozonom.

  U PREPORUČENIM DOZAMA BROM TABLETE 20 NE DELUJE NA KOŽU.

  ANTIMIKROBNO DELOVANJE:

  BROM TABLETE 20 imaju široki spektar antimikrobnog delovanja.Ovaj preparat deluje na vegetativne oblike gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija,viruse (uključujući HBV i HIV ) tako da štiti kupače od zaraznih bolesti. Germicidni efekat BROM TABLETA 20 ispitan je po nemačkoj DGHM metodi Nisu mu neophodni nikakvi specijalni uslovi skladištenja, i to je veoma stabilno jedinjenje Kod stavljanja tableta u skimer i vodu potrebno je staviti zaštitne rukavice i naočere. Ne stavljati tabletu direktno na obojene plastične površine jer može doći do promene boje.U slučaju nepažnje postupiti po upustvu.