Početna Proizvodi Dezinfekcija Dezinfekcija ruku i kože Dezihand N

Dezihand N

Sredstvo za higijensku i hiruršku dezinfekciju ruku (baktericid, fungicid, virusid, tuberkolocid, inaktivira HBV i HIV)

Sredstvo za higijensku i hiruršku dezinfekciju ruku baktericid, fungicid, virusid, tuberkolocid, inaktivira HBV i HIV

SASTAV:

100 gr rastvora sadrži:

  • 11 gr 2-propanola
  • 70 gr etil alkohola
  • 0,15 gr 2-biphenylol
  • i ostale komponente za negu kože

OSOBINE:

Bistra tečnost dezinfikuje i neguje ruke, održava vlažnost kože i ostavlja prijatan opip ruku. Dezihand N ne iritira kožu ni posle duže upotrebe pa koža ostaje meka,elastična i vlažna. Sinergističko delovanje etil alkohola, izopropanola i bifenil-2-ola daju veliku potentnost ovom proizvodu. Dodatak pomoćnih emolienata štite kožu i održavaju je vlažnom. Koža ga dobro podnosi i kod česte i dugotrajne upotrebe.
Prisustvo biphenil-2-ola produžava antiseptičko dejstvo.

ANTIMIKROBNO DELOVANJE:

Dezihand N, nerazređen, u roku od 30 sekundi na sobnoj temperature bez prisustva proteinskog opterećenja, uništava sledeće oblike Gram pozitivnih i Gram negativnih bakterija, funge i viruse. Uništava Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans, Sarcina Iutea. Viruse :herpes viruse, virus influence, hepatitis B i C virus, HIV virus, polio , vaccinia i noro virus, adenoviruse, enteroviruse i rotaviruse.
Mikrobiološka efikasnost je urađena na Tehnološkom fakultetu po DGHM metodi.

NAMENA:

Namenjen je za hirušku i higijensku dezinfekciju ruku i zdrave kože u zdravstvenim i farmaceutskim ustanovama u područjima visokog rizika (operacijske dvorane, intenzivna nega, laboratoriji). Prvoj pomoći, kućnoj njezi, uz krevet bolesnika, ambulantama. DEZIHAND N se preporučuje za dezinfekciju u školama, gerentološkim centrima u javnim prostorijam gde je velika fluktoacija ljudi. Koristi se u industriji. Ispunjava HACCP standard.

UPOTREBA:

DEZIHAND N se koristi nerazređen pomoću dozatora. Kod higijenske dezinfekcije ruku dozira se 3 ml Dezihanda N na čiste i suve ruke i utrljava 30 sekundi . Kod hiruške dezinfekcije ruku se na prethodno oprane i suve ruke dozira se najmanje 2 x 5 ml Dezihanda N u svaku šaku i podlakticu i utrljava 3 minuta.( 2x1,5 minuta). Posle izvršene dezinfekcije ruke ne ispirati vodom. Nema ograničenja za broj i interval primena.

PAKOVANJE:

  • PE boce od 100 i 250 ml sa raspršivačem x 12 kom
  • PE boce od 1000 ml x 12 kom
  • Kanistri od 5 i 10 litara x 2 kom

Pakovanje se obavlja u boce od polietilena (PE) koji se može potpuno reciklirati.

UPOZORENJE:

Dezihand N je zapaljiv. Čuvati na hladnom mestu.
U slučaju kontakta sa očima, oči isprati sa dosta vode i zatražiti lekarsku pomoć.
Pre korištenja pročitati Bezbednosni list.
Ambalaža je napravljena od PE-a i može se reciklirati. Neiskorištene količine biocidnog proizvoda isprati sa vodom a ambalažu reciklirati u skladu sa zakonom