Početna Proizvodi Dezinfekcija Dezinfekcija površina i predmeta Antiseptol 2

Antiseptol 2

Sredstvo za dezinfekciju površina i predmeta (ŠIROK SPEKTAR DELOVANJA, BIORAZGRADIV, EKONOMIČAN, ODLIČAN EFEKAT DEZINFEKCIJE I ČIŠĆENJA)

Sredstvo za dezinfekciju površina i predmeta (ŠIROK SPEKTAR DELOVANJA, BIORAZGRADIV, EKONOMIČAN, ODLIČAN EFEKAT DEZINFEKCIJE I ČIŠĆENJA)

SASTAV:

100 g rastvora sadrži: 2g benzalkonijum hlorida

OSOBINE:

ANTISEPSOL 2 je katijonski dezificijens koji deluje na bakterije, gljivice i alge kao i na određene vrste lipofilni virusa. Upotrebljava se za uklanjanje nečistoća i masnoće sa predmeta i površina. Takođe poništava statički napon. Upotrebom u preporučenim koncentracijama ne pokazuje toksičnost ni iritantnost za kožu.

NAMENA:

Proizvod je namenjen za dezinfekciju površina i predmeta u zdravstvu, veterini, ugostiteljstvu, hotelijerstvu kao i u školskim i predškolskim ustanovama. Preporučuje se njegova upotreba na svim javnim mestima gde je velika fluktuacija ljudi. Primenjuje se za dezinfekciju ruku. Sprečava razvoj algi u bazenima i saunama.

ANTIMIKROBNO DELOVANJE:

ANTISEPSOL 2 deluje na vegetativne oblike Gram pozitivne i Gram negativne bakterije i gljivice. Dokazano je da benzalkonijum hlorid deluje na lipofilne viruse i alge. Baktericidni i fungicidni efekat deluje nakon 2 minuta na ispitane sojeve bakterija. ANTISEPSOL 2 je ispitan na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu.

UPOTREBA:

ANTISEPSOL 2 se upotrebljava pomešan sa vodom. Ne sme se kombinovati sa anijonskim sredstvima. Ako se površine ne isperu vodom na površini se stvara film koji ostaje aktivan nekoliko dana.

Upotrebljava se rastvor 1:20/1 litar sredstva na 20 litara vode za normalno zaprljane površine i predmete. Za jako zaprljane površine upotrebiti dvostruko jaču koncentraciju. Upotrebljava se za pranje i dezinfekciju površina i predmeta, zamrzivača, hladnjaka. Kod uklanjanja masnoća i organskih nečistoća sa kože pacijenataupotrebiti rastvor 1:10 tj. na 1 litar sredstva dodati 10 litara vode. Za dezinfekciju ruku, ruke pre dezinfekcije oprati sapunom i vodom.

MSDS:

Pre upotrebe preparata pročitati sigurnosne mere zaštite (MSDS). Zainteresovane za preuzimanje MSDS dokumenta molimo da nas kontaktiraju na broj stelefona: 023/775-833.